Χοιρινό φιλέτο με νεαρές πατάτες

Η συνταγή του Σεβάκ από το τέταρτο επεισόδιο.

 Προετοιμασία: 15λεπτά  Χρόνος: 45λεπτά Χοιρινό φιλέτο με νεαρές πατάτες

Συστατικά

  • 2 χοιρινά φιλέτα
  • Νεαρές πατάτες
  • Μανιτάρια Oyster
  • Φρέσκια κρέμα
  • Baby carrots
  • Σπαράγγια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο

Μέθοδος

Χοιρινό φιλέτο
Τυλίγουμε με cling film και αλουμινόχαρτο το χοιρινό σφιχτά. Το βράζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Τελειώνουμε τα φιλέτα σε τηγάνι με βούτυρο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Κόβουμε σε μικρά κυκλικά κομμάτια για σερβίρισμα.

Λαχανικά
Βράζουμε τις νεαρές πατάτες μέχρι να ψηθούν. Τις τελειώνουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα για περίπου 10 λεπτά.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε τα baby carrots και τα σπαράγγια για ένα λεπτό. Τα τοποθετούμε αμέσως σε πάγο.
Κόβουμε τα μανιτάρια oyster σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε με λίγο βούτηρο. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την φρέσκια κρέμα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο τηγάνι μαζί για 5 λεπτά.