Σολομός με πουρέ γλυκοπατάτας

Η συνταγή του Σεβάκ από το πέμπτο επεισόδιο.

 Προετοιμασία: 10λεπτά  Χρόνος: 60λεπτά Σολομός με πουρέ γλυκοπατάτας

Συστατικά

  • Σολομός
  • Γλυκοπατάτα
  • Μπρόκολο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γλασέ βαλσάμικου
  • Βούτυρο
  • Ξύσμα λεμονιού

Μέθοδος

Λαχανικά
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν και τις μεταφέρουμε στο blender όπου τις χτυπάμε μέχρι το μείγμα να είναι απαλό στην υφή του. Βράζουμε το μπρόκολο ξεχωριστά για 5 λεπτά.

Σολομός
Ετοιμάζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε με βούτυρο για 5 λεπτά. Στην συνέχεια τα μεταφέρουμε στο φούρνο για να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Γαρνίρουμε τον σολομό με ξύσμα λεμονιού και γλασέ από βαλσάμικο.