Λαβράκι με γλυκοπατάτες

Η συνταγή του Έκτορα από το τρίτο επεισόδιο.

 Προετοιμασία: 15λεπτά  Χρόνος: 30λεπτά Λαβράκι με γλυκοπατάτες

Συστατικά

  • 1 φιλέτο Λαυράκι
  • 3 γλυκοπατάτες
  • 2 σπαράγγια
  • 1 μπρόκολο
  • Σάλτσα ψαριού (bisque)

Μέθοδος

  • Κόβουμε τις πατάτες και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 165 βαθμούς για 15 λεπτά
  • Βράζουμε τα λαχανικά μας σε βραστό νερό για 1 λεπτό και τα διατηρούμε σε νερό με πάγο
  • Σε βραστό ελαιόλαδο δίνουμε ένα σκούρο χρώμα στην πέτσα του ψαριού κρατώντας το ψάρι κάτω για να μην φουσκώσει. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στο πλάι.
  • Όταν η πατάτα είναι έτοιμη την βάζουμε στο μπλέντερ με φρέσκα κρέμα μέχρι να πάρει μία λεία υφή.
  • Βάζουμε το ψάρι στους 230 βαθμούς για 3-4 λεπτά και κατά την διάρκεια γλασαρουμε τα λαχανικά μας με βούτυρο και αλάτι.
  • Όταν το ψάρι είναι έτοιμο τότε το πιάτο είναι έτοιμο να στηθεί.