Κοτόπουλο με truffle ριζότο

H συνταγή του Έκτορα από το πέμπτο επεισόδιο

 Προετοιμασία: 30λεπτά  Χρόνος: 1λεπτά Κοτόπουλο με truffle ριζότο

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 150 γρ. Ριζότο
  • 2 baby carrot
  • 25 ml truffle oil
  • 3-4 φύλλα σπανάκι
  • 2 σπαράγγια
  • Ντέμι Γκλας
  • κουμανταρία
  • 1 χούφτα μπιζέλι
  • 5 shallots
  • 100ml άσπρο κρασί
  • νερό

Μέθοδος

Βάζουμε το κοτόπουλο στη sous vide στους 63 βαθμούς για 1 ώρα
Ψιλοκόβουμε τα shallots και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνουμε το ριζότο. Μετά ρίχνουμε το κρασί και όταν το τραβήξει βάζουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να ψηθεί το ριζότο
Βράζουμε τα λαχανικά μας για 1 λεπτό και τα βάζουμε σε ice bath και το μπιζέλι για 3 λεπτά
Βάζουμε την κουμανταρία να ξεκουραστεί και την προσθέτουμε στην Ντέμι γκλας.
Γλασαρουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με βούτυρομε βούτυρο και μπλανσαρουμε το σπανάκι.
Τελειώνουμε το ριζότο με λίγο ζωμό κοτόπουλου, φρέσκα κρέμα και ρίχνουμε το truffle oil και το μπιζέλι.
Τα υλικά μας είναι έτοιμα για να στηθεί το πιάτο.