Γεμιστό κοτόπουλο με κινόα και λαχανικά

Η συνταγή του Νικόλα από το πρώτο επεισόδιο.

 Προετοιμασία: 35λεπτά  Χρόνος: 75λεπτά Γεμιστό κοτόπουλο με κινόα και λαχανικά

Συστατικά

Για το κοτόπουλο:

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κουταλάκι της σούπας ελιές φέτες
  • 40 γρ. φέτα
  • 20 γρ. λιαστές ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το Κινόα:

  • 70 γραμάρια κινόα
  • 150 ml ζωμό κοτόπουλο
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα λαχανικά:

  • 30 γρ. καρότο
  • 30 γρ. φένελ
  • 30 γρ. κολοκυθάκι
  • 20 γρ. κρεμύδι
  • 5 γρ. σκόρδο
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Σάλτσα βουτύρου:

  • 30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μισή σκελίδα σκόρδο
  • 5 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 50 ml άσπρο κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους, παγωμένο

Μέθοδος

Κοτόπουλο
Με ένα μαχαίρι κουζίνας, χαράζουμε το φιλέτο κοτόπουλο στην μέση για να λεπτύνει. Αλατοπιπερόνουμε το φιλέτο και στις 2 πλευρές. Κόβουμε την φέτα και τις λιαστές ντομάτες σε λωρίδες, και τα βάζουμε στο φιλέτο έτσι ώστε να καλυπτεί όλο το μήκος του. Προσθέτουμε τις ελιές παράλληλα με την φέτα και τις ντομάτες. Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε διαφανές μεμβράνη έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό, ψήνουμε σε ρόνερ σε θερμοκρασία 67 βαθμών κελσίου για 45 λεπτά. Έπειτα, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε βούτυρο μέχρι να πιάσει ομοιόμορφο χρώμα παντου.

Κινόα
Βράζουμε το κινόα στον ζωμό κοτοπούλου σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε το κινόα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο, προσθέτουμε το κινόα, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ψήνουμε για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Λαχανικά
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σωτάρουμε σε βούτυρο με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, αρωματίζουμε με θυμάρι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση

Σάλτσα Βουτύρου
Σε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά βάζουμε ένα κύβο βούτυρο, όταν λιώσει ο βούτυρος προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο. Ψήνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ψήνουμε μέχρι ο χυμός να ελαττωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό. Ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα, προσθέτουμε έναν έναν τους κύβους βουτύρου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.