Φιλέτο σολομού με θρυμματισμένες πατάτες και λαχανικά

Η συνταγή του Έντυ από το δεύτερο επεισόδιο.

 Προετοιμασία: 15λεπτά  Χρόνος: 25λεπτά Φιλέτο σολομού με θρυμματισμένες πατάτες και λαχανικά

Συστατικά

  • 2 Φιλέτα σολομού
  • Πατάτες
  • Μάραθο
  • Μήλο
  • Μπρόκολο
  • Χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Βασιλικό
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Σολομός
Μαρινάρουμε τον σολομό στο ελαιόλαδο πριν να τον ψήσουμε πάνω σε χαρτί με ελαιόλαδο, αλάτι Ιμαλαΐων και θυμάρι στο φούρνο για 10 λεπτά στους 185 βαθμούς.

Πατάτες
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να ψηθούν. Στην συνέχεια τις θρυμματίζουμε με βούτυρο, αλάτι, το ξύσιμο και χυμό λεμονιού, πιπέρι και βασιλικό.

Λαχανικά
Σοτάρουμε τον μάραθο με τα πράσινα μήλα, το ξύσιμο και τον χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο και φρέσκο κρεμμυδάκι σε τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε ξεχωριστά το μπρόκολο με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 3 με 4 λεπτά.

Γαρνίρισμα από βούτυρο και λεμόνι
Σμίγουμε το ¼ του χυμού λεμονιού με λίγο αλάτι και 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε απευθείας το αποτέλεσμα πάνω στο ψάρι